Γλυκά Νερά: Τα νομικά παραθυράκια για πρόωρη αποφυλάκιση του πιλότου, "χάρη" στη μικρή Λυδία


Γλυκά Νερά: Τα νομικά παραθυράκια για πρόωρη αποφυλάκιση του πιλότου, "χάρη" στη μικρή Λυδία


Διαφ.
Γλυκά Νερά: Η επιμέλεια της μικρής Λυδίας αναμένεται να αποφασιστεί σύντομα, μετά τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν από τον 33χρονο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. ...Γλυκά Νερά: Η επιμέλεια της μικρής Λυδίας αναμένεται να αποφασιστεί σύντομα, μετά τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν από τον 33χρονο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Μέχρι και σήμερα τη μικρή Λυδία φρόντιζε η οικογένεια του συζύγου και δολοφόνου της Καρολάιν, όμως η μητέρα της άτυχης κοπέλας, μέσω του δικηγόρου της, εξέφρασε την επιθυμία να μεγαλώσει το παιδί μαζί της, στην Αλόννησο.

Για τον λόγο αυτό, η οικογένεια της Κάρολαϊν έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές με τον εισαγγελέα ανηλίκων για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας, σε συνεννόηση με την οικογένεια του 33χρονου πιλότου.

Ο πιλότος δεν χάνει τη γονική μέριμνα με το νέο Νόμο, παρά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Εξάλλου, όπως αναφέρει ο συνήγορος του καθ’ ομολογία δολοφόνου, ο κατηγορούμενος εμφανίζεται ως ένας στοργικός πατέρας.

Τα κενά που έχει ο νέος νόμος της συνεπιμέλειας, σύμφωνα με τη δικηγόρο Φανή Γιωτάκη, η οποία μίλησε στο Mega, δίνουν «πάτημα» στην διατήρηση των γονικών δικαιωμάτων του 33χρονου, άρα και σε ευνοϊκότερες ρυθμίσεις αποφυλάκισης ως γονέα σε περίπτωση που καταδικαστεί.

«Αυτός ο άνθρωπος όσο θα παραμένει μέσα, ένας λόγος πρόωρης απόλυσής του θα μπορεί να είναι ότι θέλει να φροντίζει το παιδί γιατί θα έχει κρατήσει τη γονική μέριμνα. Αυτό που αλλάζει με το νέο οικογενειακό δίκαιο είναι ότι υπάρχουν κάποια νομικά παραθυράκια, τα οποία προφανώς θα κάνει χρήση ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, γιατί μπορεί να επικαλεστεί ότι δεν έχει οριστική καταδίκη για οικογενειακή βία», επεσήμανε η κυρία Φανή Γιωτάκη, δικηγόρος και μέλος της Επιτροπής Οικογενειακό Δίκαιο.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News
Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...
viber Το NewsMug.eu και στο Viber - Μπείτε στην ομάδα μας για να δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Loading...